Home » D:News » China avertizează Filipine „să nu se joace cu focul”

China avertizează Filipine „să nu se joace cu focul”

China avertizează Filipine „să nu se joace cu focul”
Ferdinand Marcos Jr., președintele filipinez. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.01.2024

China l-a convocat pe ambasadorul din Filipine și l-a avertizat ca țara sa „să nu se joace cu focul”, după ce președintele Ferdinand Marcos Jr. l-a felicitat pe președintele ales al Taiwanului, Lai Ching-te, pentru victoria sa în alegeri, scrie Reuters.

China a fost „puternic nemulțumită și se opune cu hotărâre acestor luări de poziție”, a arătat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, referindu-se la faptul că Marcos l-a felicitat luni pe Lai pentru că a câștigat alegerile din Taiwan.

„Comentariile relevante ale președintelui Marcos constituie o încălcare gravă a principiului o singură China și o încălcare gravă a angajamentelor politice asumate de Filipine față de partea chineză, precum și o interferență gravă în afacerile interne ale Chinei”, a declarat purtătorul de cuvânt Mao Ning.

Pe de altă parte, într-o declarație făcută anterior, Ministerul de Externe al Filipinelor a reafirmat „politica unei singure Chine”, arătând că mesajul lui Marcos a avut ca scop recunoașterea „intereselor reciproce” ale Filipinelor și Taiwanului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase