Home » D:News » Directorul unei mari companii a lui Elon Musk a demisionat

Directorul unei mari companii a lui Elon Musk a demisionat

Directorul unei mari companii a lui Elon Musk a demisionat
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.02.2024

Unul dintre directorii executivi ai SpaceX a demisionat din cadrul companiei spațiale a lui Elon Musk, a aflat CNBC. Tom Ochinero, vicepreședintele senior al SpaceX pentru afaceri comerciale, a demisionat.

Ochinero a lucrat în companie timp de peste un deceniu și a fost „personal responsabil de venituri anuale de peste un miliard de dolari”, potrivit unei biografii de la o conferință a industriei spațiale de la sfârșitul anului trecut.

Ochinero pleacă pentru a se ocupa de o problemă medicală de familie, potrivit surselor, care au cerut să nu fie menționate.

Și-a început cariera la SpaceX ca inginer

SpaceX nu a răspuns la solicitarea jurnaliștilor de la CNBC de a comenta plecarea lui Ochinero.

Ochinero, la fel ca mulți dintre cei aproximativ 12 directori executivi de rang înalt ai SpaceX, lucrează în companie de peste un deceniu. El și-a început cariera la SpaceX ca inginer, ajutând la proiectarea conului din vârful rachetelor Falcon 9 și Falcon Heavy.

De când a preluat conducerea vânzării rachetelor SpaceX și a zborurilor cu astronauți în 2019, mandatul lui Ochinero a inclus extinderea constantă a cotei de piață a companiei în ceea ce privește lansarea de sateliți comerciali, precum și mai multe acorduri pentru zboruri spațiale cu echipaj privat.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase