Home » D:News » Peste 8.500 de migranți au murit în 2023, „în căutarea unei vieți mai bune”

Peste 8.500 de migranți au murit în 2023, „în căutarea unei vieți mai bune”

Peste 8.500 de migranți au murit în 2023, „în căutarea unei vieți mai bune”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.03.2024

Peste 8.500 de persoane au murit anul trecut pe rutele de migrație din întreaga lume, ceea ce face ca anul 2023 să însemne un record al mortalității pentru migranți, a anunțat Agenția ONU pentru migrație.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a precizat că numărul deceselor de migranți înregistrate anul trecut a depășit numărul de morți și dispăruți la nivel global în anul 2016, care fusese cel mai negru an din acest punct de vedere, când au murit 8.084 de persoane.

Bilanțul deceselor de anul trecut a fost cu 20% mai mare decât în 2022, relatează Reuters.

Au murit cu 20% mai mulți migranți decât în anul precedent

„Aceste cifre colectate de proiectul Missing Migrants Project ne reamintesc, de asemenea, că trebuie să ne angajăm din nou în acțiuni mai ample care pot asigura o migrație sigură pentru toți, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să își riște viața în căutarea unei vieți mai bune„, a declarat directorul general adjunct al OIM, Ugochi Daniels.

Proiectul „Missing Migrants Project”, o inițiativă a OIM care a înregistrat decesele și disparițiile de migranți începând din 2014, a constatat că traversarea Mediteranei continuă să fie cea mai periculoasă rută pentru migranți, cu peste 3.100 de decese și dispariții înregistrate anul trecut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase