Home » D:News » Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani

Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani

Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.03.2024

Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima dată în aproape un deceniu. Statistica a utilizat datele din 2023. China se confruntă cu mai multe probleme legate de rata nașterilor și îmbătrânirea populației.

Numărul de căsătorii din China a crescut cu 12,4% în 2023 față de 2022. Creșterea poate fi explicată prin faptul că numeroase cupluri și-au amânat ceremonia din cauza pandemiei COVID-19, potrivit Reuters.

Numărul tinerilor căsătoriți a crescut până la 7,68 milioane anul trecut, potrivit datelor publicate de Ministerul Afacerilor Civile. Este o creștere cu 845.000 de cupluri față de 2022, dar cu mult sub vârful de 13,4 milioane de cupluri atins în 2013.

Populația din China a scăzut pentru al doilea an consecutiv

Autoritățile din China încearcă de mai mulți ani să oprească scăderea populației și a numărului de nașteri, dar și fenomenul de îmbătrânire a populației.

Populația Chinei a scăzut pentru al doilea an consecutiv în 2023, în paralel cu o scădere record a natalității și a deceselor din cauza COVID-19. De asemenea, rata căsătoriilor a fost în scădere din cauza problemelor economice și a șomajului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase