Home » D:News » O femeie de 36 de ani s-a trezit peste noapte cu accent galez fără să fi vizitat vreodată Țara Galilor

O femeie de 36 de ani s-a trezit peste noapte cu accent galez fără să fi vizitat vreodată Țara Galilor

O femeie de 36 de ani s-a trezit peste noapte cu accent galez fără să fi vizitat vreodată Țara Galilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.03.2024

Zoe Coles, o englezoaică de 36 de ani, mamă a doi copii, s-a trezit într-o dimineață vorbind cu accent galez, deși nu a vizitat niciodată Țara Galilor.

O englezoaică, mamă a doi copii, pe nume Zoe Coles, în vârstă de 36 de ani, s-a trezit într-o dimineață cu accent galez, deși nu a vizitat niciodată această țară.

Coles, care și-a dobândit noul accent în iunie 2023, a fost diagnosticată cu un an înainte cu Tulburare Neurologică Funcțională (FND), scrie SWNS.

Afecțiunea modifică modul în care creierul ei trimite și primește semnale

Afecțiunea modifică modul în care creierul ei trimite și primește semnale, iar unele dintre simptomele sale includ vorbire greoaie, probleme de memorie, dureri de picioare și sindromul accentului străin, care în cazul ei s-a manifestat sub forma unui accent galez.

„Eram o mamă care lucra cu normă întreagă, mă puteam trezi și curăța casa în două ore, făceam un duș, mă pregăteam, mergeam la cumpărături, mergeam la serviciu și mă întorceam acasă. Acum trebuie să fiu asistată la duș în cazul în care picioarele mă lasă baltă, nu mai pot face treburile casei în două ore, ci mai degrabă în două zile”, a deplâns ea.

Ea are zile bune și zile proaste: „În unele zile sunt bine. Atunci când am o criză gravă și nu pot merge, vechiul meu accent revine la limba engleză”, a explicat ea.

Femeia a spus că îi e dor de vechiul accent

Ea a spus că oamenii o întreabă dacă este din Cardiff, în Țara Galilor, când de fapt este din Stamford, Lincolnshire, în Anglia.

Ea a spus că îi lipsește vechiul ei accent.

Ea a spus că a mers la un neurolog care i-a spus că nu se poate face nimic. Ea își gestionează afecțiunea, dar a spus că acum suferă de anxietate socială.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase