Home » D:News » Prima bibliotecă în limba română de la Madrid, deschisă în aprilie

Prima bibliotecă în limba română de la Madrid, deschisă în aprilie

Publicat: 28.03.2008
Prima bibliotecă în limba română de la Madrid, deschisă în aprilie
Prima biblioteca romaneasca de la Madrid, "Jose Hierro", care va pune la dispozitia publicului documente de biblioteca romanesti precum carti, albume, dictionare, CD-uri sau DVD-uri, va fi deschisa in 11 aprilie, in cadrul unui proiect de infiintare a unor sectii de limba romana in capitala Spaniei.

Biblioteca Metropolitana Bucuresti (BMB) va derula un proiect de infiintare a unor sectii cu documente de biblioteca romanesti in patru filiale ale Bibliotecii Publice Municipale Madrid, prima fiind Biblioteca "Jose Hierro", cu 2.500 de volume romanesti.

"Neoficial, se considera ca sunt 350.000 de romani in Madrid. Practic, al doilea oras ca numar de locuitori romani dupa Bucuresti este Madrid. Biblioteca are scopul de a asigura comunitatilor de romani legatura cu tara, dar si de a-i integra cultural", a declarat pentru MEDIAFAX directorul BMB, Florin Rotaru.

Acesta a mai spus ca, pana la sfarsitul anului, vor mai fi deschise alte trei filiale cu cate 2.500 de volume de limba romana, în Biblioteca Publica din Madrid, spatiile fiind puse la dispozitie de spanioli gratuit.

Biblioteca Metropolitana a fost infiintata la 8 iunie 1838, fiind prima biblioteca publica din Bucuresti. In prezent, detine un fond de circa 1,3 milioane de unitati de biblioteca, cele mai multe dintre acestea, 1,2 milioane, fiind carti.

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase