Home » D:News » Incalzirea globala poate aduce malaria in Europa

Incalzirea globala poate aduce malaria in Europa

Incalzirea globala poate aduce malaria in Europa
Publicat: 03.04.2008
Ascensiunea schimbarilor climatice din ultimii ani ar putea aduce malaria si alte boli tropicale in Europa, in numai cateva decade, anunta medicii britanici.

Insectele purtatoare ale acestor boli nu sunt cunoscute, in acest moment, pe batranul continent. Incalzirea globala este capabila, insa, sa provoace o invazie a acestora in tarile europene, se arata intr-un raport intocmit de British Medical Association (BMA).

“Cresterea temperaturilor si intesificarea rafalelor de ploaie vor intensifica raspandirea unor boli infectioase specifice zonelor tropicale. De asemenea, intensificarea razelor solare poate duce la cazuri grave de arsuri solare si cancer al pielii la persoanele neobisnuite cu o astfel de clima”, subliniaza Vivienne Nathanson, directorul BMA.

In toata lumea, oamenii de stiinta sunt alarmati de consecintele pe care le poate avea incalzirea globala si consecintele devastatoare pe care le poate avea aceasta din punct de vedere medical.

Un studiu realizat de catre Centrul de Epidemiologie si Santatate a Populatie din Australia, arata ca efectele schimbarilor climatice ameninta intr-un grad mult mai mare sanatatea populatie decat economia mondiala. Raportul estimeaza ca pana in anul 2080, peste 70 de milioane de oameni vor trai in zone infestate de malaria.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase