Home » D:News » Cutite vechi de 35 000 ani – descoperite in Australia

Cutite vechi de 35 000 ani – descoperite in Australia

Cutite vechi de 35 000 ani – descoperite in Australia
Publicat: 08.04.2008
Unelte care dateaza de mai bine de 35 000 ani au fost descoperite intr-o grota din nord-vestul Australiei, devenind astfel una dintre cele mai vechi descoperiri din acesta zona a tarii.

Artefactele includ o bucatica de cremene de marimea unui telefon mobil si sute de pietre mici si ascutite, reprezentand primele cutite folosite de aborigeni.
Populatia bastinasa vede in aceasta descoperire dovada incontestabila a faptului ca stramosii lor populau aceste locuri cu mai bine de 35 000 ani  in urma.
Populatia aborigena din Australia este considerata una dintre cele mai vechi civilizatii care a reusit sa isi pastreze continuitatea pana in vremurile moderne. Alte situri arheologice din Australia ii plaseaza in aceste locuri chiar si cu 40 000 ani in urma.

“Acesta zona se afla in stransa legatura cu obiceiurile, crezurile si traditia noastra si are o mare semnificatie pentru noi.”, a declarat unul dintre reprezentatntii populatiei Martidja Banyjima, Slim Parker. “Mostenirea noastra culturala include cantece si povestiri relationate cu aceste locuri de care am fost legati vreme de mii de ani.”

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase