Prima pagină D:News

Fizionomia este harta sufletului

Redactia Descopera.ro | 04.10.2008 | ● Vizualizări: 292
Fizionomia este harta sufletului     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii au o veste buna pentru cei care sunt in cautarea unui partener: puteti identifica intentiile unui posibil partener doar “citindu-i” trasaturile faciale.

La barbati, un maxilar puternic, narile largi si ochii mici sunt semne care indica ca acesta cauta mai degraba o aventura decat o relatie de durata.
Femeile inclina sa-si aleaga drept parteneri de viata barbati cu trasaturi mai putin pronuntate
Aproximativ 700 de persoane heterosexuale au luat parte la prima cercetare de acest fel,  initiata de universitatile Durham, St. Andrews si Aberdeen.
In cadrul unuia dintre studii, un procent de 72 % din 153 de participanti au identificat corect atitudinile sexuale ale grupurilor opuse, numai uitandu-se la fotografii sau imagini ale fetei.

Studiul, publicat in revista Evolution and Human Behaviour, demonstreaza si faptul ca femeile deschise catre relatii de scurta durata sunt percepute de catre potentiali parteneri ca fiind mai atractive. S-a observat ca acestea au, in general, ochii mari si buzele pline.
Spre deosebire de barbati, femeile s-au aratat mai atrase de partenerii care isi doreau o relatie pe termen lung. Studiul a confirmat si credinta anterioara conform careia femeile considera barbatii cu trasaturi masculine mai inclinati catre infidelitate si cu mai putine abilitati de parinte, subliniind totusi faptul ca temperamentele opuse se atrag.

 “Acest studiu demonstreaza faptul ca prima impresie joaca un rol important in momentul alegerii  potentialilor parteneri de viata sau chiar a potentialilor  dusmani.”, a declarat Dr. Lynda Boothroyd din cadrul departamentul de psihologie al Universitatii Durham.

Sursa: Reuters