Home » D:News » Repartizarea computerizată a candidatilor in Licee si Scoli de Arte si Meserii – 2008

Repartizarea computerizată a candidatilor in Licee si Scoli de Arte si Meserii – 2008

Repartizarea computerizată a candidatilor in Licee si Scoli de Arte si Meserii – 2008
Publicat: 30.06.2008
Echipele de specialisti ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si SIVECO Romania au realizat repartizarea computerizata a candidatilor in liceele si scolile de arte si meserii din toata tara. Din 178.799 de elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 176.536

Pe site-ul Admiterii 2008, http://admitere.edu.ro, au fost publicate rapoartele finale ale admiterii computerizate – prima repartizare.
 
Pentru ca repartizarea sa se faca in mod corect si transparent, proiectul ADLIC 2008 a fost coordonat de specialistii MECT inca din septembrie 2007. In cadrul proiectului a fost elaborata metodologia de desfasurare a repartizarii, apoi pe baza acesteia a fost proiectat si realizat de catre SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2008.
 
Anul acesta, aplicatia a fost utilizata de 1125 de operatori de la nivelul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, al Inspectoratelor Scolare Judeţene si scolilor din toata tara.
Numarul celor care nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere a fost de  2,263 candidati, respectiv 1.27 % din totalul de 178,799.
 
Cei care nu au fost repartizati mai au insa o sansa la urmatoarea repartizare, programata pentru data de 12 iulie.
 
Cei 2,263 de candidati nerepartizati in prima etapă au la dispozitie 1,782 locuri la licee si  30,883 locuri la scolile de arte si meserii, ramase neocupate. In Bucuresti, numarul locurilor neocupate dupa prima faza a admiterii este de 2,706 (91 la Licee si 2,615 la SAM).

Ca şi in ceilalti ani, aplicaţia ADLIC pune la dispozitie informatii utile privind preferintele elevilor si optiunile acestora pentru specializarile existente in licee. Conform rapoartelor statistice generate de aplicatia ADLIC:
 
–  Specializarea care a dominat topul preferintelor elevilor a fost „Matematica-Informatica” de la Liceul „George Calinescu” din Bucureşti, unde media ultimului admis a fost 7,96, iar primele 3 specializari din tara in ordinea mediei de admitere sunt „Matematica-Informatica bilingv Engleza” de la Colegiul National „Sf. Sava” din Bucuresti, „Matematica-Informatica bilingv Engleza” de la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova si „Matematica-Informatica bilingv Engleza” de la Colegiul National „Traian” din Mehedinti);
 
Liceul fruntas in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National „Sf. Sava”, unde media ultimului admis la profilul Matematica-Informatica bilingv (Engleza) a fost 9.82;
 
– Cea mai mare rata a repartizarii la nivel de judet a fost de 99,98%, in judetul Brasov;
 
 –  103,540 (58,65%) dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, in timp ce procentul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni a fost de 78,19% (138,042).

Echipa implicata in derularea acestui proiect a gestionat eficient colectarea si afisarea rezultatelor, si a depus un efort sustinut pentru a respecta termenele anuntate, metodologia si calendarul stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru Admiterea in Licee si Scoli de Arte si Meserii 2008.
 
Despre http://admitere.edu.ro
 
http://admitere.edu.ro este un site web component al Portalului Educaţional SEI (http://portal.edu.ro), alături de alte situri precum http://forum.edu.ro, http://subiecte.edu.ro, http://titularizare.edu.ro şi http://bacalaureat.edu.ro.
Site-ul contine informatii complete despre examenul de admitere precum metodologia, calendarul de desfasurare, subiectele date la examenele din anii anteriori, locurile disponibile la licee si scoli de arte si meserii, statistici la nivel national si judetean si un forum de discutii publice.
 
Despre Portalul Educational SEI http://portal.edu.ro
 
Portalul Educaţional SEI (http://portal.edu.ro) gazduieste anual afisarea rezultatelor admiterii computerizate in licee si şcoli de arte si meserii – ADLIC, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admisi la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale şcolilor şi liceelor din România. Cu 125.000 de utilizatori inregistrati si 14 site-uri componente, Portalul SEI este cea mai importanta comunitate virtuala din România, reunind profesori, elevi şi parinti din toată ţara. Portalul Educaţional SEI este un site al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, realizat de compania SIVECO Romania.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase