Home » D:News » Masina Printului Charles merge cu vin

Masina Printului Charles merge cu vin

Masina Printului Charles merge cu vin
Publicat: 02.07.2008
Pentru a reduce emisiile de carbon rezultate in urma celor peste 60.000 de kilometri strabatuti anual cu avionul sau cu masina in scopuri diplomatice, Printul Charles al Marii Britanii a acceptat sa modifice motorul propriei limuzine, un Aston Martin de 38 de ani, care va functiona cu un carburant ecologic obtinut din vin, se anunta in editia online a MSNBC.

Rapoartele oficiale au aratat luni ca Printul Charles a obtinut un profit de circa 16 milioane de lire sterline (32 milioane de dolari) din investitii intreprinse intre 1 aprilie 2007 si 31 martie 2008. Purtatorul de cuvant al Casei Regale a declarat ca folosirea noului combustibil pe baza de vin a redus considerabil costurile transportului si, in acelasi timp, a ajutat la reducerea cu aproape 18% a cantitatii de dioxid de carbon eliminata in cursul calatoriilor diplomatice.

Pentru calatoriile personale, Printul Charles si sotia sa Camilla, ducesa de Cornwall, folosesc trei limuzine (Jaguar, Audi si un Range Rover) care functioneaza pe baza de biocombustibil obtinut din ulei alimentar. De asemenea, Charles, un ecologist convins, si-a construit mai multe case de vacanta din materiale 100% ecologice, pe domeniul de la Highgrove si Birkhall, in Scotia. In acelasi timp, la resedinta sa din Londra, mostenitorul tronului britanic a instalat mai multe panouri solare pentru a reduce consumul de electricitate.

Sursa:MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase