Home » D:News » Pielea umana produce substante asemanatoare marijuanei

Pielea umana produce substante asemanatoare marijuanei

Pielea umana produce substante asemanatoare marijuanei
Publicat: 18.07.2008
Substantele asemanatoare marijuanei sunt produse chiar de pielea noastra si sunt necesare intretinerii starii de sanatate a acesteia.

Pielea face parte din categoria componentelor corpului uman care poate produce endocanabinoide, insa cel mai mare producator de endogeni este chiar creierul.
In ceea ce priveste compozitia pielii, acesti compusi ajuta glandele sebacee sa ne protejeze de factorii daunatori din mediu, cum ar fi efectele razelor solare sau ale vantului.

Acest studiu pune pentru prima data in evidenta relatia dintre piele si creier, si implicit,  pe cea dintre efectele stresului asupra pielii, care se manifesta deseori prin aparitia cosurilor.
Testele comparative, efectuate pana in prezent, au aratat ca aceste canabinoide au un rol asemanator cu cel al plantei de marijuana.
Printre functiile de protectie, prezenta ei in organism stimuleaza producerea de substante grase si poate controla productia de par la nivelul foliculilor.
Aceasta descoperire va revolutiona lumea cosmeticii, in momentul in care endocanabinoidele vor fi folosite in tratarea pielii uscate si sensibile sau a stimularii cresterii parului.

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase