Prima pagină D:News

China interzice consumul carnii de caine pe perioada Olimpiadei

Redactia Descopera.ro | 07.23.2008 | ● Vizualizări: 106
China interzice consumul carnii de caine pe perioada Olimpiadei     carne de caine, beijing, olimpiada de vara, jocurile olimpice, hotel + zoom
Galerie foto (1)

Restaurantele si hotelurile care servesc, in mod traditional, preparate din carne de caine, vor fi nevoite sa scoata acest ingredient din meniuri, sau sa isi opreasca activitatea pe perioada desfasurarii Jocurilor Olimpice, anunta publicatia ShanghaiDaily.

Autoritatile chineze dau curs, astfel, cererilor internationale privind respectarea tabuurilor legate de consumul carnii de caine in tarile occidentale. Protestele legate de acest aspect al bucatariei traditionale chineze au inceput imediat dupa ce Beijing a castigat dreptul de a organiza Olimpiada de vara din 2008.

Cu toate acestea, mai multe organizatii internationale considera ca masura temporara a autoritatilor chineze este una ipocrita, atata vreme cat masacrarea patrupedelor va fi reluata imediat dupa incheierea evenimentelor sportive.

Beinjingul a pus la dispozitia olimpicilor si a turistilor straini nu mai putin de 112 hoteluri, cele mai multe dintre ele avand in meniu produse din carne de caine.

Sursa:ShanghaiDaily