Prima pagină D:News

T-Rex? Doar o gustare pentru cel mai mare pradator din istorie

Redactia Descopera.ro | 08.04.2008 | ● Vizualizări: 630
T-Rex? Doar o gustare pentru cel mai mare pradator din istorie     T-Rex, Megalodon, muscatura, forta, Cretacic, preistorie, dinozaur, rechin alb + zoom
Galerie foto (1)

T-Rex, masivul dinozaur carnivor din Cretacic, considerat cel mai mare pradator din istoria Terrei, nu ar fi reprezentat, nici pe departe, un oponent pentru stramosul rechinilor albi contemporani, se arata intr-un studiu al cercetatorilor australieni, publicat in revista de specialitate, Journal of Zoology.

Masurand si peste 20 de metri lungime, cu o greutate de cel putin 100 de tone, Carcharodon megalodon, uriasul rechin preistoric, putea genera o forta de pana la 18,2 tone intr-o singura muscatura, este rezultatul testelor computerizate, efectuate de oamenii de stiinta.

„Muscatura lui T-Rex putea genera o forta de 3,1 tone, mai mare decat o oricarui rechin alb decoperit pana in prezent, dar nici macar nu se poate compara cu forta unui Megalodon”, sustine Stephen Wroe, coordonatorul echipei de specialisti.

Studiile arata ca rechinul preistoric a fost cel mai mare carnivor din cati au existat pe Terra, continua acelasi Stephen Wroe. Comparativ, un rechin alb poate genera o forta de 1,8 tone intr-o muscatura, in timp ce un leu poate genera „numai” 560 de kilograme. Un om nu poate musca cu o forta mai mare de 80 de kilograme, se arata in acelasi studiu.

Sursa:ABC