Home » D:News » Incalzirea globala va genera migratii uriase

Incalzirea globala va genera migratii uriase

Incalzirea globala va genera migratii uriase
Publicat: 10.10.2008
Pe masura ce zone tot mai intinse continua sa se desertifice sau sa sufere de pe urma inundatiilor provocate de incalzirea globala, milioane de oameni vor fi nevoiti sa migreze in cautarea altor locuri mai prietenoase, anunta oamenii de stiinta de la University's Institute on the Environment and Human Security din Bonn, Germania.

“Toti indicatorii ne arata ca avem de a face cu o problema extreme de grava. Studiile arata ca pana in anul 2050, peste 200 de milioane de oameni vor fi nevoiti sa migreze catre alte zone decat cele in care locuisera pana in acel moment. Imaginati-va ca aceasta suma reprezinta doua treimi din intreaga populatie a Statelor Unite ale Americii”, declara janos Bogardi, unul dintre expertii aflati la Bonn.

„Poate cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca guvernele tarilor este sa recunoasca acest aspect. Deja migratia maselor a atins in prezent un numar de peste 27 de milioane de oameni. Si nu este vorba de refugiati care se ascund de ororile razboaielor. Pur si simplu, acesti oameni cauta o noua casa in care sa poata supravietui. Urmatorul pas ar fi cel al luarii de masuri”, sustine acelasi cercetator.

In urma apelurilor oamenilor de stiinta germani, peste 80 de experti s-au intalnit la Bonn, intr-o uriasa sesiune care se va incheia maine, 11 octombrie, si in care au fost analizate cele mai stringente aspecte ale incalzirii globale si ale efectelor acesteia.

Sursa: Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase