Home » D:News » O noua cometa a fost descoperita

O noua cometa a fost descoperita

O noua cometa a fost descoperita
Publicat: 15.10.2008
Un cercetator al universitatii Calgary a descoperit o noua cometa, care ii va purta numele, se arata in editia on-line a CBC.

Robert Cardinal, observator al asteroizilor din cadrul Rothney Astrophysical Observatory, a declarat ca a fost surprins de descoperirea sa: “Nu-mi venea sa cred cand am vazut acel obiect mare si stralucitor. A fost uimitor.”
Cometa Cardinal, denumita oficial C2008 T2, este prima identificata in cadrul Observatorului, localizat in apropierea localitatii Priddis, Canada. Majoritatea cometelor sunt fie prea mici, fie prea indepartate pentru a putea fi vazute cu ochiul liber, insa devin vizibile in momentul in care se apropie de Soare, iar lumina este reflectata de catre gazul si praful care intra in componenta cozilor. Cometa are un nucleu solid inghetat, inconjurat de o atmosfera, cu una sau doua cozi. Se pare ca aceasta s-a format din ramasitele de gaze, gheata, pietre si praf care au ajutat la formarea planetelor in afara sistemului nostru solar. Cometa Cardinal va putea fi vizibila cu ajutorul unui simplu binoclu in anul 2009.

Sursa: CBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase