Home » D:News » O noua specie de vampiri populeaza Siberia

O noua specie de vampiri populeaza Siberia

O noua specie de vampiri populeaza Siberia
Publicat: 28.10.2008
O populatie necunoscuta pana in prezent de molii-vampiri a fost descoperita in Siberia. Fara a face parte dintr-un film horror, entomologii sustin ca aceste sugatoare de sange au evoluat de la o specie mai modesta, mancatoare de fructe.

Doar o mica variatie a tiparului aripilor distinge molia-vampir de semenele sale, larg raspandite in Europa centrala si de sud. Calyptra thalictri este o specie comuna de molie, cunoscuta pentru faptul ca se hraneste exclusiv cu fructe. Insa cercetatorii au observat o usoara variatie a alcatuirii lor, prin urmare, in cadrul unui experiment care a avut loc in aceasta vara in Rusia, o serie de voluntari si-au oferit la propriu, mainile moliilor. Nu mica le-a fost mirarea cercetatorilor cand au observat ca acestea s-au asezat pe mana, au patruns pielea umana si au inceput sa suga sange.

Entomologul Jennifer Zaspel de la University of Florida din Gainesville este de parere ca specia din Rusia se afla in mijlocul unei traiectorii evolutioniste, in timpul careia si-a modificat comportamentul alimentar, trecand de la fructe la sange. Studii aprofundate urmeaza sa valideze sau sa nege aceasta aparenta, dar daca se va dovedi ca modificarea a avut intr-adevar loc, entomologii vor avea o ocazie perfecta de a obtine mai multe informatii despre complexul proces al evolutiei speciilor. 

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase