Home » D:News » Femeile viitorului vor fi foarte masculine

Femeile viitorului vor fi foarte masculine

Femeile viitorului vor fi foarte masculine
Publicat: 05.12.2008
Acesta este verdictul final dat de o echipa mixta de geneticieni, endocrinologi, psihologi, sociologi si antropologi din cadrul universitatii americane Utah. Acestia au demarat un studiu care isi propune sa anticipeze modul in care vor arata femeile viitorului.

Tonul acestei tranformari dramatice a fost dat deja inca din anii ’60, odata cu invazia culturii pop alaturi de feminismul militant, precum si exacerbarea mitului modern al egalitatii sexuale. Aceste situatii au dus inclusiv la modificarea formei fizice a corpului femeilor occidentale in decurs de doar cateva generatii. Astfel, se observa o scadere a tipologiei femeilor cu forme coporale evidente, in timp ce proportia femeilor cu solduri drepte, piept plat si alura baieteasca creste continuu in ultimii ani.
Spre surpriza cercetatorilor, inclusiv raportul hormonal al femeilor din prezent este diferit de cel al femeilor de acum 40 de ani. S-a constat o crestere a prezentei androgenilor, hormoni masculini care includ testosteronul, in randul femeilor de afaceri cu functii de conducere din cadrul companiilor multinationale. Cresterea nivelului androgenului este intotdeauna asociata cu cresterea fortei fizice, a rezistentei si a spiritului de competitie.
Studiile au relevat ca femeile care proveneau din societati traditionale din Rusia, Grecia si Portugalia, nu erau afectate de aceste modificari psihosomatice prezente in cadrul femeilor din Occident. De asemenea, femeile din tarile enumerate prezentau in medie o silueta pronuntata cu mijloc ingust, solduri late si piept generos.

Sursa : Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase