Home » D:News » Te misti mai repede, traiesti mai mult

Te misti mai repede, traiesti mai mult

Te misti mai repede, traiesti mai mult
Publicat: 09.03.2009
Dupa ani de zile, ni s-a spus ca trebuie sa incetinim ritmul dement al vietii daca vrem sa traim mai mult. Un studiu recent arata ca ce longevitatea tine totusi de viteza – de viteza de reactie, cu alte cuvinte de timpul de raspuns la diversi stimuli.

Asa cum au descoperit cercetatorii scotieni, barbatii si femeile cu reactii mai lente prezentau  un risc de a muri prematur de doua ori mai mare decat personale cu viteze de reactie mai mari. Timpul de reactie este, dupa opinia cercetatorilor, un indicator mai bun al sperantei de viata decat tensiunea arteriala, greutatea sau nivelul exercitiilor fizice. Cercetatorii au urmarit 7.414 persoane, incepand de la mijlocul anilor ’80, cand au efectuat masuratopri ale timpului de ractie printr-un test simplu: asezati in fata unui ecran pe care apareau cifre, participantii trebuiau sa apese unul dintre cele 5 butoane, corespunzand cifrei prezentate pe ecran.

De atunci, 1.289 dintre participanti au decedat, 568 dintre ei datorita maladiilor cardiace. Comparand timpii de raspuns ai celor care au decedat cu timpii de raspuns ai supravietuitorilor si luand in calcul si variabile legate de stilul de viata al participantilor, cercetatorii scotieni au ajuns la concluzia ca acele persoane care prezentasera timpi de reactie mai lungi erau de 2,6 ori mai predispuse sa moara prematur decat cei cu “reflexe mai bune”. In opinia oamenilor de stiinta, viteza da reactie este corelata cu inteligenta  care, la randul ei, este un indicator al integritatii sistemului – nivelul de corelare functionala a organismului ca intreg. Reflexele mai lente indica un nivel suboptim de functionare fiziologica, acesta putand reprezenta cauza unui deces prematur.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase