Home » D:News » Vitaminele care te imbolnavesc

Vitaminele care te imbolnavesc

Vitaminele care te imbolnavesc
Publicat: 14.04.2009
Peste 30% dintre multivitaminele existente pe piata contin ingrediente in alte doze decat cele declarate in prospect si unele dintre ele ar fi chiar contaminate cu plumb.

Potrivit unui studiu realizat de asociatia ConsumerLab.com, nu numai ca multe (peste 30%) dintre asa-numitele suplimente alimentare existente pe piata in clipa de fata contin ingrediente in alte doze decat cele declarate, dar unele dintre ele ar fi chiar contaminate cu plumb. Dat publicitatii de agentia Reuters, raportul acestei asociatii de protectie a consumatorilor (cu sediul la New York) trage un semnal de alarma cu privire la pericolul potential reprezentat de consumul acestor produse.

Primele simptome ale intoxicatiei cu plumb sunt de obicei subtile si nespecifice, putand aparea la nivelul sistemului nervos (apatie, oboseala, iritabilitate, tulburari de somn, dureri de cap, dificultati de concentrare, libidou scazut), celui gastro-intestinal (crampe abdominale, anorexie, greata, constipatie, diaree) sau muscular (artralgie, mialgie). La un nivel ridicat de intoxicatie, plumbul poate provoca delir, atacuri de apoplexie si coma.

Sursa: Ansa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase