Home » D:News » Din Japonia, un scanner pentru zambet

Din Japonia, un scanner pentru zambet

Din Japonia, un scanner pentru zambet
Publicat: 18.05.2009
Sincer sau de circumstanta, in Japonia surasul este o conditie obligatorie pentru cei care lucreaza in contact direct cu publicul: pentru ca sa nu existe exceptii, a fost lansat experimental Smile Scan, un adevarat “surasometru”, un dispozitiv digital capabil sa fotografieze si sa dea note zambetelor angajatilor la locul de munca.

Instalat recent in doua gari de tren, Osaka si Kyobashi, dispozitivul produs de Omron si botezat Smile Scan consta intr-o camera foto speciala, asemanatoare unei webcam: montata in fata monitorului sau pe un perete, face fotografii cu o frecventa regulata, le analizeaza si le confrunta cu o baza de data continand peste un milion de chipuri, dand si o nota la final.
Pentru a nota un zambet, software-ul evalueaza tipologia miscarilor inregistrate in puncte cheie ale fetei, precum colturile gurii si ochilor. Pana una alta, dispozitivul a stimulat dezbateri aprinse printre angajatii cailor ferate; potrivit unuia dintre ei, un suras prea stralucitor ii poate chiar enerva pe clienti. Cel mai bine asadar sa nu zambesti cu gura pana la urechi.

Sursa: Panorama

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase