Home » D:News » O tanara homeless a fost admisa la Harvard

O tanara homeless a fost admisa la Harvard

O tanara homeless a fost admisa la Harvard
Publicat: 23.06.2009
Are 18 ani, este de culoare, si in 18 ani nu a avut niciodata o casa. Se numeste Khadijah Williams, dar pe strada toti o cunosc ca “fata de la Harvard” sau, mai simplu, “aia desteapta”. Va pleca la Harvard, unde tocmai a fost admisa dupa ce a trecut cu brio toate examenele.

Faimoasa universitate din Massachusetts va reprezenta si prima casa pe care tanara in varsta de 18 ani o va avea, avand in vedere ca pana acum a trait de cand se stie aciuata prin canale, pe langa tomberoane sau in refugii pentru cei saraci.   Alaturi de mama, care a facut-o la doar 14 ani cu un barbat despre care Khadijah nu stie absolut nimic, si sora mai mica Jeanine, a vagabondat pana acum in toata California, mergand la scoala sporadic, la 12 scoli in 12 ani, lipsind semestre intregi. Si totusi, Khadijah a stiut intotdeauna ca este “deosebita”: la doar 9 ani a trecut un test scolar cu un rezultat rar, doar un copil din 10.000 obtinand un punctaj similar.

Cum-necum, anul acesta ea a reusit sa-si dea examenul de maturitate, si sa treaca testele de admitere la peste 20 dintre cele mai bune universitati americane, printre care Columbia si Amherst. A ales sa mearga la Harvard, unde doar cativa profesori stiu ca este de fapt o “homeless”. “Sunt mandra de inteligenta mea, nu vreau ca lumea sa creada ca am fost favorizata din mila”, a declarat tanara. Nici vorba de mila: Julie Hilden, examinatoarea care a acceptat-o la Harvard, o considera “cea mai buna candidata, daca nu o admiteam riscam s-o pierdem pe urmatoarea Michelle Obama”.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase