Home » D:News » Vegetarienii scapa de cancer

Vegetarienii scapa de cancer

Vegetarienii scapa de cancer
Publicat: 02.07.2009
Un ultim studiu efectuat pe un esalon de peste 60 000 voluntari de catre Cancer Research UK, a evidentiat inca odata faptul ca persoanele care au optat pentru un regim alimentar vegetarian sunt la adapost in fata celor mai des intalnite forme de cancer.

Studiul publicat recent in prestigiosul British Journal of Cancer a fost efectuat de catre cercetatorii britanici si neo-zeenlandezi pe un numar de 61.556 barbati si femei de toate varstele. Lotul de voluntari a inclus persoane care manaca frecvent carne, persoane care manaca doar peste in detrimentul carnii rosii si persoane care mananca doar alimente de provenienta vegetala. Rezultatele finale au aratat ca vegetarienii prezinta o rata mult mai mica de cancere ale sangelui, vezicii urinare si stomacului. Din punct de vedere statistic, dintr-un lot de 100 persoane care mananca carne, circa 33 fac o forma sau alta de cancer. In randul vegetarienilor intalnim un numar de doar 29 persoane care fac cancer din acelasi lot de 100 persoane.

Alte rezultate au aratat ca vegetarienii sunt mult mai putin afectati de unele forma de cancer precum: cancerul la stomac, vezica urinara, limfomul non-Hodkin si myelome multiple. De fapt in cazul myelomelor multiple care reprezinta o forma rara de cancer al maduvei spinarii, cazurile acestei maladii periculoase sunt cu nu mai putin de 75 % mai putine in randul vegetarienilor decat in cadrul mancatorilor de carne.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase