Home » D:News » Noi razboinici de teracota au fost descoperiti in China

Noi razboinici de teracota au fost descoperiti in China

Publicat: 22.07.2009
Arheologii chinezi au descoperit alti 100 de razboinici din teracota in urma excavarilor executate in apropiera mormantului primului imparat chinez, in orasul Xi’an. Intre acestia se numara si o figurina extrem de valoroasa, ce infatiseaza un ofiter de armata.

Cel de-al treilea val de sapaturi si cel mai recent executat la deja faimosul sit arheologic, a inceput cu o luna in urma, in incercarea de a dezvalui misterele care inconjoara antica armata de teracota din apropierea Xi’an, capitala provinciei Shaanxi.

“Cea mai entuziasmanta descoperire de pana acum este ofiterul de armata”, sustine arheologul Xu Weihong. Pana acum, majoritatea figurinelor descoperite este formata din arcasi, infanteristi si conducatori de care de razboi, despre care imparatul Qin, constructorul mormantului, credea ca il vor urma in “viata de apoi”.

Mai putin de zece generali in armuri au fost dezgropati odata cu armata, parte a sitului funebru al lui Qin Shi Huang, care a realizat unificarea Chinei in 221 i.Hr., devenind primul imparat al acestei natiuni.

Pana la 5.000 de alte figurine din teracota la scara naturala se considera ca ar mai putea fi ingropate in cadrul sitului si asteapta sa fie excavate. Amata de Teracota este una dintre cele mai importante descoperiri ale epocii moderne si a fost listata ca Patrimoniu Mondial in 1987.

Sursa: Chinapost

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase