Home » D:News » Coreea de Sud intra in cursa spatiala la 11 august

Coreea de Sud intra in cursa spatiala la 11 august

Coreea de Sud intra in cursa spatiala la 11 august
Publicat: 05.08.2009
Ultima tara care se inscrie in cursa spatiala, dupa nou intratele China, India si Iran, este Coreea de Sud. Oficiali ai acestei tari au anuntat ca prima racheta sud-coreeana va decola la 11 august, din Rusia, si va purta in spatiu un satelit de mici dimensiuni. Daca proiectul va reusi, Coreea va intra in asa numitul „club spatial”, un grup select al tarilor care au reusit sa depaseasca granitele Terrei si sa patrunda in spatiul extraterestru.

Lansarea era, initial, programata pentru 30 iulie, dar cerecetatorii rusi din cadrul Agentiei Spatiale Ruse, Roscosmos, coparticipanti la proiectul Coreei de Sud, au cerut mai mult timp pentru teste si pentru a se asigura ca misiune va avea succes. Cu toate acestea, date fiind conditiile meteo instabile, este posibil ca lansarea sa se amane pana pe 18 august.

KSLV-1 ((Korea Space Launch Vehicle), racheta coreeana, a fost proiectata in Rusia, de catre o echipa mixta ruso-coreeana, si poata transporta in spatiu o greutate de pana la 100 de kilograme. Ea are o greutate de 140 de tone, 3 metri in diametru si 33 de metri in inaltime.

Coreea intentioneaza sa creeze si o a doua racheta, KSLV2, mult mai puternica, capabila sa ridice 1 tona de echipament, si care va fi lansata, cel mai probabil, in anul 2018.

Coreea a demarat programul spatial in 1996.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase