Home » D:News » Mitul sportului care slabeste

Mitul sportului care slabeste

Mitul sportului care slabeste
Publicat: 19.08.2009
Este titlul aparut pe cea mai recenta coperta a revistei Time, care a realizat o ancheta pe tema faptului ca foarte multi americani fac sport, dar cu toate acestea nu reusesc sa slabeasca.

Concluziile anchetei realizate de jurnalistii de la Time Magazine? Sportul face bine, cu siguranta, ajuta la prevenirea bolilor, chiar si a celor mai temute precum cancerul sau infarctul, dar in ceea ce priveste scaderea in greutate nu prea serveste la nimic, intrucat creste apetitul si prin urmare, caloriile arse prin sport sunt recuperate. In demersul lor, jurnalistii au plecat de la faptul ca o treime din populatia americana este supraponderala, in pofida faptului ca mai bine de 45 de milione de cetateni ai Statelor Unite detin in prezet un abonament la o sala de sport. Prin urmare, miscarea fizica, atat de promovata de medici, nu ar genera rezultate “tangibile”.
Autorii anchetei il citeaza pe Eric Ravussin, profesor doctor la Louisiana State University, care sustine ca, desi in teorie, pentru a slabi activitatea fizica este foarte utila, realitatea este ca are un alt efect. “Te face sa manaci mai mult, avand drept alibi dreptul la o recompensa dupa obositoare sesiuni de alergare pe banda sau bicicleta”. Aceasta teza este intarita si de Timothy Church, colegul lui Ravussin, si in opinia caruia “de multe ori oamenii fac o ora de alergare si apoi o pauza la cofetarie pentru a-si lua premiul pentru efortul facut”. Un alt expert, Steven Gortmaker, director al Prevention Center on Nutrition and Physical Activity din cadrul Universitatii Harvard, sustine chiar o adevarata teorie a conspiratiei. “De ce credeti voi ca lanturile de fast food construiesc zone de joaca pentru copii in restaurantele lor? Cu cat acestia fac mai multa miscare, cu atat vor manca mai multi hambugeri”.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase