Prima pagină D:News

D-numbers: 15 septembrie

Redactia Descopera.ro | 09.15.2009 | ● Vizualizări: 57
no title     cancer, optimism, depresii, cea mai lunga furtuna, Saturn, incalzirea globala, poli, Bing, spionaj + zoom
Galerie foto (1)

Optimistii supravietuiesc. Cea mai lunga furtuna din toate timpurile. ESA monitorizeaza polii. Bing se bate cu Google. Americanii isi pierd spionii inaripati.

40
% cu atat este mai mare rata mortalitatii in cazul bolnavilor de cancer depresivi, decat in cazul celor optimisti - arata un studiu realizat de Universitatea British Columbia.

8
luni - aceasta este durata celei mai lungi si mai violente furtuni observata pana in prezent in sistemul nostru solar. Fenomenul are loc pe Saturn si continua, fara intrerupere, de la inceputul acestui an. Furtuna este cea de-a noua observata de sonda americana Cassini pe orbita lui Saturn, din 2004, potrivit rezultatelor prezentate in timpul Congresului european de planetologie. Citeste mai multe despre acest bizar fenomen pe Mediafax.

5
luni mai avem de asteptat pana cand vom avea cea mai exacta imagine a impactului incalzirii globale asupra calotelor glaciare de pe Terra. In februarie 2009, agentia spatiala europeana ESA va lansa de la spatioportul Baikonur din Kazakhstan, cel mai performant satelit de monitorizare al ghetii, Cryosat-2.

4
categorii - calatorii, sanatate, timp liber si cumparaturi - va avea noul serviciu de "visual search" (cautare vizuala) pe care Microsoft il va încorpora in motorul sau de cautare pe internet Bing, in speranta ca acesta va castiga si mai mult teren in fata liderului Google. Intregul concept al cautarii pe internet se va schimba, promit oficialii Microsoft, care au dezvaluit versiunea beta a acestui serviciu la Conferinta TechCrunch 50 din San Francisco.

2
avioane de spionaj americane, de mici dimensiuni si complet autonome, fara echipaj uman, s-au defectat si nu au mai raspuns comenzilor date de operatorii de la sol. Incidentele au avut loc in ultimele doua saptamani - una dintre "drone" s-a prabusit inexplicabil in Nevada, SUA in vreme de cealalta, un MQ-9 Reaper echipata inclusiv cu armament, a fost distrusa de un avion de vanatoare, dupa ce a parasit spatiul aerian al Afghanistanului, unde trebuia sa-si execute misiunea.

CITESTE STIRILE DESCOPERAASCULTĂ CE GÂNDEȘTI