Prima pagină D:News

D-numbers: 16 septembrie

Redactia Descopera.ro | 09.16.2009 | ● Vizualizări: 91
D-numbers: 16 septembrie      sahara, ecologie, bioinginerie, facebook, ancer, genetica, surse regenerabile, erectie, disfunctii erectile + zoom
Galerie foto (1)

Cat costa transformarea Saharei in padure? Facebook a inceput sa faca bani. A fost identificata gena care provoaca cancer. UE va deveni verde. Dupa 35 de ani, barbatia are de suferit.

2 trilioane
de dolari pe an ar costa operatiunile de geoinginerie prin care intregul desert Sahara ar fi transformat intr-o imensa padure, se arata intr-un studiu realizat de biologul Leonard Ornstein de la Mount Sinai School of Medicine si cercetatorii NASA David Rind si Igor Aleinov de la institutul Goddard. Biotransformarea ar fi posibila gratie unui sistem de pompe ingropate la mare adancime, cu apa desalinizata extrasa din mare, si plantarii intr-o prima etapa a Eucalyptus grandis. Pe masura ce copacul ar prinde radacina, ar transforma nisipul in pamant si ar provoca ploi, permitand si altor copaci sa creasca. Daca intreaga Sahara ar fi padure, ar absorbi zilnic 8 milioane de tone de carbon din atmosfera, adica intreaga emisie zilnica de astazi.

300.000.000
de useri activi pe luna are Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume. De asemenea, compania care gestioneaza Facebook, fondata de tanarul Mark Zuckerberg (25 de ani), a inceput sa scoata profit, desi era programata sa faca bani de abia undeva in a doua jumatate a anului 2010.

80
% din cazurile de cancer de san, prostata, piele sau colon sunt provocate de o dereglare a genei PTEN, se arata intr-un studiu publicat in jurnalul stiintific EMBO Molecular Medicine. Un medicament bazat pe proteina PARP ar fi extrem de eficient in lupta acestor tipuri de cancer, cercetatori la mai multe laboratoare europene fiind deja angajati in fabricarea acestuia.

15
% din energia Germaniei este produsa din surse verzi - eoliene, panouri solare si alte instalatii de acest tip. Raportat la numarul de locuitori, urmatoarea tara europeana care exceleaza in energia ecologica este Marea Britanie (5%). Pornind de la modelul celor doua state, oficialii UE doresc sa extinda tehnologiile regenerabile pe intreaga suprafata a Uniunii, astfel incat pana in 2020 peste 25% din energia UE sa provina din surse verzi.

1
din 4 barbati sufera de disfunctie erectila dupa varsta de 35 de ani, stresul, pierderea locului de munca, lipsa banilor si a sigurantei de sine fiind printre cauzele acestei maladii, declara medicul urolog Sebastian Voinea, de la Spitalul Fundeni. Citeste mai multe despre acest subiect pe Mediafax.

CITESTE STIRILE DESCOPERA!