Omul care a trait 68 de ani cu un glont in plaman

11 10. 2009, 00:00

Vasili, acum in varsta de 80 ani, a fost socat dupa ce a efectuat un test de rutina care a inclus o fotofluorografie. Medicul i-a spus ca a descoperit in plamanul sau drept o pata care ar putea fi un semn de tumoare canceroasa. Pacientul a fost trimis de urgenta la un centru oncologic unde a fost supus unor teste MRI. Medicul care i-a analizat ore in sir radiografiile l-a intrebat stupefiat daca a fost ranit in razboi. Vasili a replicat glumind ca era un copil in acea perioada. Medicul i-a spus foarte serios ca ceea ce parea la prima vedere o tumoare, nu era altceva decat un glonte. Trei zile mai tarziu batranul si-a reamintit o patanie din copilarie:
"Cand eram mic obisnuiam sa ma joc cu cartuse de pusca. Eram in anul 1941. Un copil din vecini a gasit pe strada un cartus de calibru mic. Nu stiu cum am ajuns sa mi-l var singur in nas. Orice incercare de a-l scoate a fost sortita esecului. Intr-un final l-am aspirat cu putere in mine. Nu am simtit nicio durere sau jena, si mai tarziu am uitat cu totul de el", declara Simonov.

Glontele nu l-a deranjat timp de 68 de ani, interval in care Vasili a facut armata s-a insurat, a crescut 4 copii si s-a pensionat linistit. In prezent, are o sanatate de invidiat pentru varsta sa, nu bea si nici nu fumeaza.
"I-am intrebat pe doctori daca o sa ma opereze pentru a-mi scoate cartusul. Dupa ce s-au consultat intre ei timp de mai multe ore, s-au decis sa nu ma opereze sub nicio forma. Mi-au spus mai apoi ca glontele era fixat in plamanul meu, acoperit bine cu tesut bronsic. In plus, la varsta mea o asemenea operatie ar fi periculoasa. Cred ca o sa traiesc in continuare cu glontul in mine," incheie optimist batranul Vasili.

Sursa : Pravda

CITESTE SI :