Prima pagină D:News

Femeile chiar ajung sa arate ca mamele lor!

10.29.2009 | ● Vizualizări: 157
Femeile chiar ajung sa arate ca mamele lor!     chirurgie, trasatura, asemanare, mama, fiica, femeie + zoom
Galerie foto (1)

Pe masura ce inainteaza in varsta, cele mai multe dintre femei incep sa semene fizic tot mai mult cu mamele lor, de unde si indemnul adresat, mai in gluma, mai in serios, petitorilor, de a-si privi bine viitoarele soacre, pentru a sti ce-i asteapta. Fenomenul, cunoscut in mod subiectiv de multa vreme, a fost studiat acum cu ajutorul unor tehnici medicale moderne, rezultatele aratand ca schimbarile in aspectul fetei urmeaza un anumit tipar familial, care se transmite de la o generatie la alta.

O echipa de specialisti in chirurgie plastica din California aanalizat, cu ajutorul aparaturii de imagistica si al modelarii 3-Dcomputerizate, modul in care se schimba trasaturile fetei inprocesul de imbatranire.

Ei au constatat ca multe femei tind sa mearga pe urmele mamelorlor, in ceea ce priveste aparitia ridurilor si modificarileconturului fetei.

Asemanarile se remarca mai ales in doua zone - la coltul ochilorsi la nivelul pleoapei inferioare.Chirurgii plasticieni considera ca aceste informatii ar putea fiutile pentru o mai buna planificare a operatiilor estetice lanivelul pleoapelor, tinand cont de faptul ca blefaroplastiacosmetica - operatia de "intinerire" a pleoapelor - este oprocedura de chirugie estetica foarte ceruta, a patra capopularitate in SUA, dupa cum arata un studiu din 2008.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: