Home » D:News » Insecta unicorn – Monstrul din ajun de Halloween

Insecta unicorn – Monstrul din ajun de Halloween

Insecta unicorn – Monstrul din ajun de Halloween
Publicat: 30.10.2009
Paleontologii americani au descoperit in preajma sarbatorii de Halloween din anul acesta, o insecta monstuoasa cu aspect de unicorn, necunoscuta pana in prezent.

Este vorba despre o specie de musca cu infatisare stranie care a trait in urma cu 100 de milioane de ani. Cercetatorii Universitatii de Stat din Oregon au descoperit un singur astfel de exemplar prezervat perfect intr-o bucata de chihlimbar provenita din Valea Hukawng, situata in Myanmar.

Ciudata insecta fosila a primit numele de Cascoplecia insolitis. Se deosebeste de toate speciile de muste, fie ele fosile sau actuale, prin prezenta unui corn crescut in vardul capului. Cei trei ochi ai mustei sunt situati direct pe corn. Cu ajutorul acestora, cercetatorii estimeaza ca insecta isi observa mai usor dusmanii care puteau sa atace din orice directie.
„Nicio alta insecta descoperita pana acum nu prezinta un corn similar, de fapt nu exista niciun animal cunoscut care sa aiba trei ochi in varful cornului. Era, cu siguranta, o creatura blanda care se hranea cu nectarul si polenul micilor plante tropicale din acele vremuri”, adauga profesorul George Poinar jr.

Sursa: ScienceDaily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase