A fost fotografiat ucigasul de calmari gigantici

30 10. 2009, 13:00

Imaginile surprind, in special, sfarsitul luptei, terminate in favoarea uriaselor mamifere marine. Casalotul-mama se hraneste pe indelete cu trupul calmarului care depaseste lungimea de 10 metri.

Cercetatorul Tony Wu specializat in fotografia submarina, a fost martorul direct al dramaticei lupte dintre gigantii oceanului. Scenele s-au desfasurat in apropierea micilor insule Ogasawara.

"Pentru mine a fost un vis din copilarie care a devenit realitate abia acum, la varsta de 42 ani. Imi aduc aminte cum citeam cu nesat scena in care Moby Dick lupta cu kraken-ul. Imi imaginam, la randul meu, ca atunci cand voi fi mare, voi surprinde in realitate o scena asemanatoare cu cele din paginile cartii lui Hermann Melville", declara emotionat Tony Wu.

Casalotii sunt cele mai mari balene cu dinti din lume, traind in toate oceanele. Cercetatorii estimeaza ca aceasta specie de cetacee consuma anual circa 110 milioane tone de calmari giganti. De obicei, astfel de scene dramatice se desfasoara la peste 800 metri adancime, in conditii de intuneric total. Din acest motiv, cu atat mai valoroase sunt imaginile obtinute la suprafata apei de catre cercetatori.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :