Prima pagină D:News

“Fetita sirena” ne-a parasit la numai 10 ani

Redactia Descopera.ro | 11.03.2009 | ● Vizualizări: 963
“Fetita sirena” ne-a parasit la numai 10 ani     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Shiloh Pepin, o fetita din orasul nord-american Portland, Main, nascuta cu picioarele impreunate, o afectiune rara, adesea denumita “sindromul sirenei”, a decedat la varsta de 10 ani, dupa ce a castigat o mare notorietate pe Internet si prin intermediul celor mai importante posturi TV din SUA.

Dupa nasterea fetitei, doctorii au estimat ca Shiloh va supravietui cel mult cateva zile. A trait zece ani, fiind spitalizata timp de aproape o saptamana inaintea decesului la Centrul Medical Maine.

Fiind nascuta cu "sindromul sirenei", cunoscut si sub denumirea "sirenomelie", fetita avea un singur rinichi partial functional, ii lipseau colonul inferior si organele genitale, iar picioarele ii erau lipite de la talie in jos. Unii dintre copiii care au supravietuit sirenomeliei au suferit operatii de separare a picioarelor, insa pt Shiloh aceasta interventie nu a fost posibila deoarece vasele ei de sange traversand sistemul circulator ar fi trebuit sectionate. A suferit totusi doua transplanturi de rinichi, dintre care ultimul in 2007.Spre finele lunii trecute, mama ei, Leslie Pepin, a declarat ca fiica sa a contractat o raceala care a degenerat rapid in penumonie. Shiloh a fost internata de urgenta la Centrul Medical Maine in ziua de 10 octombrie, unde a fost trecuta sub un tratament de antibiotice si ventilatie. Dupa un timp lucrurile au parut ca se amelioreaza, mai ales ca Shiloh era cunoscuta ca un copil puternic. Insa sfarsitul a venit.

Shiloh era eleva in clasa a cincea a Consolidated School din Kennenbukport. "Reprezenta o personalitatea atat de stralucitoare in acea cladire", a declarat Maureen King, directoare a consiliului scolar regional. Prin intermediul emisiunilor televizate, al articolelor, al Facebook-ului si al altor pagini de internet, Shiloh i-a inspirat pe multi, prin personalitatea ei placuta, dand speranta persoanelor cu diferite afectiuni si dizabilitati.

Sursa: MSNBC

CITESTE SI: