Prima pagină D:News

Razele X, cea mai importanta descoperire moderna

Redactia Descopera.ro | 11.05.2009 | ● Vizualizări: 2082
Razele X, cea mai importanta descoperire moderna     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Descoperirea razelor X este cea mai importanta reusita a stiintei moderne in acceptiunea publicului britanic care a participat la sondajul de opinie organizat de catre Muzeul de Stiinta din Londra.

I-au urmat indeaproape penicilina cu avantajele sale si descoperirea spiralei duble a ADN-ului. Aproximativ 50.000 de vizitatori au votat cele mai importante inventii si reusite din stiinta, inginerie sau tehnologie dintr-o lista propusa de catre curatori. Aceasta este doar una dintre actiunile organizate de Muzeul de Stiinta din Londra cu ocazia aniversarii a 100 de ani de functionare.

Conform rezultatelor, aparatul Röntgen (sau Roentgen) este realizarea stiintifica cu cel mai mare impact. Radiatiile X, care au la baza raze X, constituie o forma de radiatii electromagnetice de inalta intensitate. Acestea pot penetra obiectele solide, ceea ce face ca plaja de utilizare sa fie foarte larga, de la medicina si arheologie pana la astronomie.

Fizicianul german Conrad Rontgen este cel care a descoperit noul tip de raze, pe care l-a denumit X, tocmai pentru a marca natura sa necunoscuta. Realizarile sale i-au adus premiul Nobel pentru Fizica in anul 1901.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI: