Prima pagină D:News

NASA intocmeste harta planetei Marte cu ajutorul copiilor

Redactia Descopera.ro | 11.19.2009 | ● Vizualizări: 108
NASA intocmeste harta planetei Marte cu ajutorul copiilor     astronomie, spatiu, Marte, Internet, fotografie, imagine, joc video, computer + zoom
Galerie foto (1)

Pentru laborioasa munca de cartare a suprafetei martiene, Agentia Spatiala Americana a recurs la ajutorul copiilor, care pot participa la proiect prin intermediul unor jocuri video.

In colaborare cu Microsoft, NASA a creat website-ul Be a Martian ("Fii martian"), care ofera copiilor prilejul de a "rascoli' printre miile de imagini din fototeca NASA, imagini luate in cursul misiunilor spatiale care au explorat planeta Marte.

Utilizatorii pot castiga puncte si insigne virtuale, plus sentimetul placut ca au contribuit la progresul omenirii.

Pe site sunt disponibile doua jocuri video: intr-unul dintre acestea, li se cere utilizatorilor sa potriveasca trei imagini mai detaliate (luate in timpul misiunii Mars Odyssey din 2001) pe o imagine mai generala furnizata de sonda orbitala Mars Global Surveyor, care a functionat intre 1996-2006.NASA afirma ca rpocesul ii va ajuta pe astronomi sa creeze modele tridimensionale mai precise ale suprafetei planetei.

Celalalt joc propune utilizatorilor sa marcheze si sa numere craterele de pe suprafata planetei, folosind ca fundal o imagine furnizata de misiunea Mars Odyssey. NASA spera ca aceste informatii sa ajute la estimarea varstei unor astfel de formatiuni, date care ar putea indica daca sau cand Planeta Rosie a fost locuibila.

Sursa: The Register

CITESTE SI:


ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI