Prima pagină D:News

Sportul si miscarea nu ne ajuta la betie

Redactia Descopera.ro | 11.30.2009 | ● Vizualizări: 406
Sportul si miscarea nu ne ajuta la betie     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un comunicat oficial, avand chiar parafa guvernului britanic a fost remis tuturor marilor agentii de presa. Conform continutului acestuia, exercitiile fizice de a doua zi, pot duce la o mica ameliorare a senzatiei de mahmureala, dar in cazurile de alcoolism sau betii serioase, sportul nu ajuta deloc.

Totul a pornit in urma unui sondaj social efectuat de Departamentul de Sanatate, conform caruia unul din cinci oameni din Regatul Unit, a declarat ca obisnuieste sa faca miscare in speranta revenirii dupa o partida serioasa de baut. Sondajul a scos la iveala ca unul din cinci britanici bea mai mult decat recomanda specialistii pentru a evita caderea in alcoolism. Asta inseamna mai mult de doua pahare de vin pentru femei si mai mult de trei pentru barbati.
"Exercitiile fizice facute cu regularitate nu salveaza pe nimeni de ciroza sau alte boli asociate consumului de bauturi alcoolice. Bautura in exces te erodeaza incetul cu incetul, iar cand iti deai seama de acest lucru, este deja prea tarziu" declara profesorul Ian Gilmore, presedintele Royal Colege of Physicians si membru al Alcohol Health Alliance.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :