Prima pagină D:News

Sa ne temem de extraterestri, caci ne-ar putea semana

01.26.2010 | ● Vizualizări: 7116
Sa ne temem de extraterestri, caci ne-ar putea semana     extraterestri, atac extraterestru, semnale extraterestre, nave extraterestre + zoom
Galerie foto (1)

Cei care cred in existenta extraterestrilor si se bucura ca intr-o zi ne-ar putea contacta, ar trebui sa se gandeasca de doua ori, caci este foarte posibil ca aceste creaturi sa nu fie straine de viciile omenesti, precum lacomia, violenta si tendinta de exploatare a resurselor altei specii, este de parere Simon Conway Morris, profesor de paleobiologie evolutionista la Universitatea Cambridge.

Chiar daca exstraterestrii ar veni pe Pamant cu ganduri pasnice,ei tot s-ar putea afla in cautarea unui loc habitabil, ale caruiresurse precum apa, mineralele si combustibilii sa le foloseasca,mai este de parere specialistul.

Oamenii de stiinta s-au folosit de telescoape si antene pentru acapta emisiile extraterestre de mai bine de 20 de ani, dar autrimis la randul lor in spatiu propriile semnale pentru a fiinterceptionate de fiinte inteligente. Acum, cercetatori precumConway Morris si Albert Harrison de la Universitatea dinCalifornia, se intreaba daca nu cumva am emis mesajenepotrivite.

Unii entuziasti cred ca orice civilizatie extraterestra capabila saajunga la noi poate sa fi supravietuit numai atat cat sa dezvoltetehnologia necesara rezolvarii unor probleme sociale majore, precumrazboiul, saracia si discriminarea. Dar Harrison dezminte. "Cred caexista un risc in cautarea activa a extraterestrilor. Aparent, suntprietenosi, sunt foarte departe si nu pot ajunge aici. Dar daca netrezim intr-o dimineata cu o intreaga flota de nave spatialeextraterestre pe cerul nostru, ce vom face atunci", a declaratcercetatorul.

Referitor la temerile popoarelor in legatura cu eventuala vizita aextraterestrilor pe planeta noastra, Ted Peters, profesor deteologie din California, a chestionat mai multe grupuri religioasepentru a intelege daca posibila confirmare a existenteicivilizatiilor inteligente in Univers ar declansa prabusireareligiei. Cercetarea lui sugereza ca nu, dar el este de parere caar trebui sa se clarifice, in lumea crestina, daca creatia Domnuluiacopera intregul spatiu sau numai Pamantul.

Sursa: Guardian

CITESTESI: