Prima pagină D:News

Vietnamezii ridica cea mai mare statuie de jad a lui Buddha

Redactia Descopera.ro | 02.01.2010 | ● Vizualizări: 332
Vietnamezii ridica cea mai mare statuie de jad a lui Buddha     buddha, vietnam, budism, religie, statuie de jad + zoom
Galerie foto (1)

Pentru a onora memoria celui care a fondat una dintre marile religii ale lumii, o firma vietnameza de bijuterii intentioneaza sa sculpteze intr-un bloc de 35 de tone din jad, imaginea lui Gautama Buddha.

Ambitiosul proiect este patronat de presedintele Vietnamului, Nguyen Mihh Triet, alaturi de Patriarhul Budist Trich Pho Tue. Triet a subliniat ca statuia gigantica va avea rolul de simbol religios care va dainui in timp, pentru a aminti generatiilor viitoare de bogatia culturii vietnameze.

Statuia va fi construita de consortiul Than Chau Ngog Viet Gemstones and Jewelry Co, si va avea o greutate de 16 tone la o inaltime de 3 m si o latime de 2 m.

Constructorii au anuntat ca statuia va fi terminata in anul 2011, in scopul finisarii acesteia statul vietnamez angajand o serie de artizani si sculptori de alte nationalitati. Pentru proiectul in cauza, firma a cumparat din Myanmar, cu suma de 2 milioane dolari, un bloc compact de jad, in greutate de 37 tone.

Budismul este religa dominanta in Vietnam, tara comunista din sud-estul Asiei, care pe baza cresterii economice spectaculoase din ultimii ani a demarat o serie de reforme fara precedent care vizeaza inclusiv viata spirituala si culturala a tarii.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: