Prima pagină D:News

Lasati in pace coditele purceilor!

Redactia Descopera.ro | 02.08.2010 | ● Vizualizări: 1484
Lasati in pace coditele purceilor!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Sloganul de mai sus a fost scandat minute in fata sediului Uniunii Europene din Bruxelles de catre membrii unui grup de protectie a animalelor, in cadrul unui miting de protest fata de drepturile animalelor domestice.

Asociatia belgiana pentru protectia drepturilor animale, Gaia, a inmanat un protest scris membrilor Comisiei Europene, in care incrimineaza fermierii care taie cozile purceilor, dupa cum relateaza presa belgiana.

Conform datelor remise de Ann De Greff, director general al Global Action in the Interest of Animals, "bunastarea si fericirea purceilor au fost incalcate in mod deliberat de multi fermieri din Belgia sau alte state din componenta U.E.".

O inspectie desfasurata la fermele de porci a aratat ca operatia chirurgicala prin care se reteaza cozile purceilor nu corespunde normelor si standardelor europene. In mod obisnuit, fermierii taie cozile purceilor pentru ca acestia sa nu si le muste intre ei atunci dand vor creste, presati de stresul ridicat si aglomeratia din boxele de crestere.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI