In Marea Britanie, imbracamintea de spital devine ceva mai… pudica

12 02. 2010, 13:29

Camasile purtate de pacientii britanici internati in spital au fost multa vreme criticate pentru faptul ca ii fac pe pacienti sa se simta jenati; aceste vesminte sunt despicate complet la spate, fiind prinse doar cu niste sireturi, astfel incat bolnavii se simt mereu expusi in mod impudic, ceea ce le sporeste starea de disconfort.

Sistemul National de Sanatate britanic l-a insarcinat pe designerul Ben de Lisi (cunoscut, pana acum, pentru crearea unor elegante toalete purtate de actrite precum Kate Winslet) sa imagineze modelul unui nou tip de imbracaminte de spital, pentru bolnavi.

Designerul a pus accentul pe functionalitate si confort, tinand seama, in acelasi timp, de aspectul estetic si de impactul psihologic al vesmantului.

Camasile vor fi realizate din tesaturi netede de bumbac si vor avea "deschizaturi" plasate strategic, pentru a permite medicilor accesul la corpul pacientului, in cursul manevrelor medicale.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu al Sistemului National de Sanatate din Marea Britanie, de a reproiecta spitalele din Anglia astfel incat ele sa ofere pacientilor internati o experienta cat mai putin traumatizanta.

Sursa: BBC

CITESTE SI: