Prima pagină D:News

Soci 2014 – Prima Olimpiada ecologica

Redactia Descopera.ro | 02.18.2010 | ● Vizualizări: 49
Soci 2014 – Prima Olimpiada ecologica     olimpiada de iarna, soci 2014, ecologie, wwf, zoologie, botanica + zoom
Galerie foto (1)

Compania rusa de stat Olympstroy, care a fost desemnata de executivul de la Moscova sa se ocupe cu construirea complexului sportiv care va gazdui urmatoarea olimpiada de iarna, a declarat ca noile facilitate nu vor afecta in niciun fel mediul inconjurator.

Compania Olympstroy a tinut sa raspunda unui comunicat de presa emis de World Wildlife Fund Russia conform caruia "distrugeri insemnate de padure au fost deja savarsite, iar pe viitor se preconizeaza alte pagube in patrimonial natural".
Costurile totale ale Olimpiadei de la Soci 2014 vor atinge cifra record de 8 miliarde $, compania rusa declarand ca nu va face rabat de la nicio masura de protejare a mediului.
In aceasta directie, Olympstroy se bazeaza pe sfaturile si expertizele a zeci de zoologi si botanisti, inainte de a hotari unde va fi amplasata noua cale ferata si autostrada care va face legatura cu statiunea Soci. Concernul rus declara in continuare ca toate constructiile vor tine cont de standardele internationale Eco din domeniu, luandu-se in prealabil toate masurile pentru evitarea alterarii ecosistemului regiunii.

Sursa : RiaNovosti

CITESTE SI :