Prima pagină D:News

Corpul tau e un ecran sensibil

Redactia Descopera.ro | 03.07.2010 | ● Vizualizări: 114
Corpul tau e un ecran sensibil     informatica, IT, tehnologie, software, teouchscreen, Skinput, gadget + zoom
Galerie foto (3)

Daca ti se pare dificil sa te descurci cu un touchscreen putin mai mare decat un timbru, ce zici de Skinput – un gadget care iti transforma propriul tau brat intr-un fel de ecran sensibil?

Inginerii de la Microsoft Research si Universitatea Carnegie Mellon, SUA, si-au unit fortele perntru a dezvolta aceasta "bratara" hi-tech, care proiecteaza pe pielea antebratului sau a palmei o serie de taste virtuale.

Dispozitivul este dotat cu un mini-proiector si un senzor sofisticat, capabil sa localizeze punctul in care bratul a fost atins. Atingerea diferitelor puncte de pe brat produce semnale acustice slabe, cu caracteristici diferite de la un punct la altul, in functie de densitatea osoasa si de influenta exercitata de tesuturile moi si de articulatii.

Un software special recunoaste frecventa specifica fiecarui punct si o asociaza cu localizarea punctului respectiv, cu o precizie de 95,5%.

Skinput poate fi folosit pentru a controla aparatura audio, pentru a juca jocuri simple - precum Tetris -, pentru a forma numere de telefon si a naviga pe internet cu ajutorul unor sisteme de browsing simple.

In luna aprilie, dispozitivul va fi prezentat la o conferinta dedicata interactiunii om-computer, care va avea loc in orasul Atlanta, in Statele Unite ale Americii.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: