Prima pagină D:News

Porumbelul campion a scapat de mafia romaneasca

03.19.2010 | ● Vizualizări: 2688
Porumbelul campion a scapat de mafia romaneasca     porumbel de cursa, infratori, mafie, romania, tigani, charville dan, romanian dan, cursa, barcelona + zoom
Galerie foto (1)

Un porumbel de curse foarte valoros a castigat cursa vietii sale reusind sa evadeze din ascunzatoarea unor infractori romani din Marea Britanie si sa se intoarca cu bine la stapanul sau, titreaza presa britanica preluata de toate agentiile de presa.

Charville Dan, pe numele sau din pedigree, a fost unul dintrecei 120 de porumbei de curse recuperati de politia britanica dupamai multe raiduri efectuate in locuintele a 4 crescatoriprofesionisti de porumbei.

Porumbelul cu pricina valoreaza 30 000 de lire sterline pe piataneagra a porumbeilor campioni din regatul britanic. Pe bazacercetarilor efectuate pana in prezent, se pare ca unii crescatoride porumbei apelau la bandele de hoti provenite din tara noastra,carora le faceau comenzi in legatura cu pasarile dorite.Infractorii cu cetatenie romana treceau apoi la fapte si livrauporumbeii crescatorilor, primind inapoi sume derizorii comparativcu valoarea reala a pasarilor. Insa Charville Dan, un campioninternational castigator al Cursei din Barcelona, cea maiprestigioasa intrecere internationala a porumbeilor de pe mapamond,a reusit sa evadeze.

La 5 saptamani dupa disparitia sa, porumbelul campion a revenit increscatoria proprietarului sau de drept din Middlesex.

"Ma impacasem demult cu gandul ca l-am pierdut. Intr-o buna zi, disde dimineata, eram in cusca puilor pentru a le verifica starea desanatate cand, pur si simplu, a sosit Charville Dan in porumbar. Amfost uluit si extrem de incantat in acelasi timp. Are cateva penelipsa, dar in rest nu este ranit, iar starea sa de sanatate esteexcelenta. Voi avea mare grija de el de-acum incolo, va fi ingrijitpana va reintra in forma maxima. Personal, ma gandesc sa-i atasezun chip de urmarire. Tinand cont prin cate a trecut cred ca o sa-lrebotezam Romanian Dan", glumeste Ken Hine, proprietarul in varstade 74 ani al porumbelului. Politiile din Essex, Kent si Londrainvestigheaza in continuare fenomenul.

Sursa : TheTelegraphCITESTE SI :