Prima pagină D:News

Porumbelul campion a scapat de mafia romaneasca

Redactia Descopera.ro | 03.19.2010 | ● Vizualizări: 3016
Porumbelul campion a scapat de mafia romaneasca     porumbel de cursa, infratori, mafie, romania, tigani, charville dan, romanian dan, cursa, barcelona + zoom
Galerie foto (1)

Un porumbel de curse foarte valoros a castigat cursa vietii sale reusind sa evadeze din ascunzatoarea unor infractori romani din Marea Britanie si sa se intoarca cu bine la stapanul sau, titreaza presa britanica preluata de toate agentiile de presa.

Charville Dan, pe numele sau din pedigree, a fost unul dintre cei 120 de porumbei de curse recuperati de politia britanica dupa mai multe raiduri efectuate in locuintele a 4 crescatori profesionisti de porumbei.

Porumbelul cu pricina valoreaza 30 000 de lire sterline pe piata neagra a porumbeilor campioni din regatul britanic. Pe baza cercetarilor efectuate pana in prezent, se pare ca unii crescatori de porumbei apelau la bandele de hoti provenite din tara noastra, carora le faceau comenzi in legatura cu pasarile dorite. Infractorii cu cetatenie romana treceau apoi la fapte si livrau porumbeii crescatorilor, primind inapoi sume derizorii comparativ cu valoarea reala a pasarilor. Insa Charville Dan, un campion international castigator al Cursei din Barcelona, cea mai prestigioasa intrecere internationala a porumbeilor de pe mapamond, a reusit sa evadeze.

La 5 saptamani dupa disparitia sa, porumbelul campion a revenit in crescatoria proprietarului sau de drept din Middlesex.

"Ma impacasem demult cu gandul ca l-am pierdut. Intr-o buna zi, dis de dimineata, eram in cusca puilor pentru a le verifica starea de sanatate cand, pur si simplu, a sosit Charville Dan in porumbar. Am fost uluit si extrem de incantat in acelasi timp. Are cateva pene lipsa, dar in rest nu este ranit, iar starea sa de sanatate este excelenta. Voi avea mare grija de el de-acum incolo, va fi ingrijit pana va reintra in forma maxima. Personal, ma gandesc sa-i atasez un chip de urmarire. Tinand cont prin cate a trecut cred ca o sa-l rebotezam Romanian Dan", glumeste Ken Hine, proprietarul in varsta de 74 ani al porumbelului. Politiile din Essex, Kent si Londra investigheaza in continuare fenomenul.

Sursa : TheTelegraphCITESTE SI :