Prima pagină D:News

Biologia tristetii

Redactia Descopera.ro | 04.13.2010 | ● Vizualizări: 474
Biologia tristetii     stres, depresie, anxietate, hormon + zoom
Galerie foto (1)

A fost identificata legatura biologica dintre stres, anxietate si depresie, in decursul unei serii de experimente realizate de un grup de cercetatori de la Universitatea Western Ontario (UWO).

Studiul a mai scos la iveala si faptul ca o mica molecula cu actiune inhibitorie, dezvoltata de Stephen Ferguson de la Robarts Research Institute din cadrul UWO, ar putea fi utilizata in tratamentul acestor suferinte psihice.

"Descoperirile noastre sugereaza ca ar putea fi creata o noua generatie de medicamente utilizabile pentru a trata selectiv si eficient depresia. Am trecut de la studiu mecanismului biomolecular la cel pe soarece, iar urmatorul pas va fi acela de a vedea daca putem transforma inhibitorul dezvoltat intr-un agent farmacologic", a comentat Ferguson.

Mecanismul identificat in cadrul studiului implica interactiunea dintre receptorul 1 al factorului de eliberare a corticotropinei (CRFR1) - un hormon produs de celulele neuro-endocrine din hipotalamus care participa in mod crucial la reactia la stres a axei hipotalamus-hipofizai-suprarenale - si tipuri specifice de receptori ai serotoninei (5-HTR).

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI:

DESCOPERA lumea in care traiesti:

Tag-uri: stres | depresie | anxietate | hormon

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI