Prima pagină D:News

Adevaratul Hurt Locker incape intr-un ghiozdan

Redactia Descopera.ro | 04.19.2010 | ● Vizualizări: 98
Adevaratul Hurt Locker incape intr-un ghiozdan     robocop, robot, securitate, arme, politie, violenta, hurt locker + zoom
Galerie foto (3)

Oficiali din cadrul Ministerului Apararii din Marea Britanie au anuntat ca a fost creat un nou robot ultraperformat, destinat operatiunilor de identificare si distrugere a minelor si incarcaturilor explozive. Denumit Dragon Runner, device-ul militar de ultima generatie a fost prezentat de creatorii sai din cadrul Royal Logistic Corps, la doar cateva zile de la premiera filmului cu acelasi nume.

Avand greutatea de doar 7 kg, Dragon Runner este un robot sofisticat care poate fi manevrat pe teren accidentat, prin intermediul controlului intuitiv autonom, in locul vechii metode a telecomenzii. Dispozitivul are capacitatea de a urca pe scari si poate chiar deschide usi. Este echipat cu patru camere de luat vederi la bord si actioneaza prin intermediul unui brat mobil cu care poate sapa si ridica obiecte suspecte in greutate de pana la 5 kg.

Dragon Runner va inlocui modelele similare de tipul Wheelbarrow, proiectate initial de Armata Britanica in anii '70 pentru a ajuta soldatii care investigau bombele puse de IRA. Noul robot mobil care poate fi transportat in spate precum un rucsac, va fi livrat regimentelor de deminari din cadrul RAF's Bomb Disposal Squadron, detasate din luna martie a anului curent in provincia Helmand din Afganistan.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI