Prima pagină D:News

Clanul Rothschild angajeaza primul strain

Redactia Descopera.ro | 04.19.2010 | ● Vizualizări: 167
Clanul Rothschild angajeaza primul strain     bani, avere, economie mondiala, rothchild + zoom
Galerie foto (1)

Dinastia bancara a familiei Rothschild, considerata de multi analisti politici si istorici drept adevarata conducatoare a destinelor financiare si geo-politice a lumii, a anuntat ca pentru prima data in istoria oficiala de 212 ani a clanului, ca a decis numirea unui director general din afara familiei.

Nigel Higgins, un angajat cu o vechime de 27 de ani in slujba controversatei familii, a devenit directorul general al tuturor holding-urilor companiei, functia fiindu-i transmisa personal de David de Rotschild, fostul director executiv. David de Rothschild si fiul sau au anuntat ca au ales sa ramana pe pozitiile de directori executivi ai uriasului imperiu financiar care a dominat economia mondiala.

Dinastia isi trage radacinile din anul 1798, cand tanarul de 21 ani, Nathan Mayer Rothschild a sosit in Londra, venind din Germania, si s-a lansat, pentru inceput, in afaceri cu textile. In urma blocadei asupra Canalului Manecii impuse de Napoleon Bonaparte, exporturile sale au de suferit, iar Nathan Rothschild intra in anul 1809 pe Piata Financiara a Londrei. In mai putin de 10 ani , patru dintre fratii sai deschisesera deja reprezentante bancare in Paris, Viena, Napoli si Frankfurt. In prezent, casa de Rothschild detine peste 900 de investitii bancare raspandite in intreaga lume.

Nigel Higgins, care s-a angajat in faimoasa banca ca un simplu angajat, descrie schimbarea din viata sa drept una "mai degraba evolutiva, decat revolutionara".

Sursa: Financial Times

CITESTE SI: