Prima pagină D:News

Imbatraneste de cinci ori mai repede decat un copil normal

Redactia Descopera.ro | 04.29.2010 | ● Vizualizări: 397
Imbatraneste de cinci ori mai repede decat un copil normal     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Este inca in scoala primara si adora sa se catere prin copaci si sa mearga cu bicicleta. Dar, din cauza unei tulburari genetice rare, Harry Crowther, in varsta de 11 ani, din Marea Britanie, se transforma deja intr-un om batran.

Pielea i se subtiaza, parul ii creste lent si sufera de problemele fizice ale unui pensionar. Deoarece organismul lui Harry imbatraneste de cinci ori mai rapid decat al oricarui alt copil, el are dureri constante pricinuite de artrita si oboseste cu usurinta.Parintii baiatului, Sharron si John, stiu ca viata lui va fi in scurt timp intrerupta din cauza incurabilului Sindrom Atipic Progeria (APS). Harry este unul dintre extrem de putinii oameni din intreaga lume care sufera de APS si se pare ca nimeni altcineva nu mai are exact aceeasi forma a dereglarii ca el.

Cel mai "longeviv" caz al unui suferind de Progeria atins varsta de numai 26 de ani. Pielea lui Harry a inceput sa se subtieze inca de la varsta de un an, dar diagnosticul i-a fost stabilit de medici numai dupa ce am implinit sapte ani. Face exercitii zilnice pentru a isi pastra o oarecare mobilitate a articulatiilor si ia in mod regulat analgezice.

Parintii baiatului si cei doi frati ai sai, Emma, de 16 ani si Jack, de 14, il ajuta in eforturile sale de a spori constientizarea publica a acestui gen de problema. Familia i-a creat chiar si o pagina de Facebook baiatului, unde posteaza constant noutati despre acesta.

Sursa: Dailymai

CITESTE SI:

DESCOPERA TRAVEL. Descopera lumea in care traiesti!