Cel mai temut sumotori este indragostit de flori

04 05. 2010, 13:02

Asashoryu, pe numele sau adevarat Dolgorsuren Dagvadorj, este un mare yokozuna nascut in Mongolia, care si-a castigat renumele de cel mai redutabil sumotori din ultimii ani. Proaspat retras, neinvinsul Asashoryu va participa la Chelsea Flower Show, durul luptator de sumo fiind de asta data un simplu angajat al faimosului gradinar japonez Kazuyuki Ishihara. Asashoryu, in varsta de 29 ani, a castigat de 25 de ori editia Cupei Imparatului, fiind declarat de forurile de specialitate drept cel mai bun al treilea sumotori din toate timpurile.

Luptatorul mongol si-a anuntat retragerea din sumo pe data de 4 februarie, anul curent.
Onest si deschis in fata presei si fanilor, acesta a anuntat ca a luat drastica decizie in urma unui eveniment regretabil in care s-a imbatat si a devastat un club de noapte din Tokyo.
Asashoryu si maestrul Ishihara sunt prieteni de cativa ani de zile si au cazut de acord asupra participarii comune la prestigiosul eveniment floral. Sumotori-ul a declarat in presei nipone ca visul sau cel mai mare este acela de a crea o padure in Mongolia natala.

Traditionalistii din sumo sunt cum nu se poate mai fericiti de alegerea luata de colosul de 147 kg. Asashoryu este, de felul sau, un nationalist fervent, celebru si prin remarcile sale provocatoare care au iritat cea mai mare parte a amatorilor de sumo. Oricum, multi oficiali din sumo nu se impacau defel cu ideea ca cel mai bun sumotori nu este un japonez.

Sursa: YahooNews

CITESTE SI: