Prima pagină D:News

Alergiile te protejeaza de cancer

Redactia Descopera.ro | 05.14.2010 | ● Vizualizări: 858
Alergiile te protejeaza de cancer     alergie, cancer, sistem imunitar + zoom
Galerie foto (1)

Desi pare greu de crezut, exista si o parte pozitiva a alergiilor: ii protejeaza pe cei care sufera de ele de cancer, dupa cum se sustine intr-un studiu publicat recent in paginile “Annals of Allergy, Asthma and Immunology”, revista stiintifica oficiala a American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI).

In studiul lor, cercetatorii sustin ca "un sistem imunitar hiperactiv ar putea intari capacitatile organismului de a se apara si a elimina potentiale celule daunatoare, reducand riscul dezvoltarii unei tumore". Echipa condusa de medicul Mariam El-Zein de la Institutul Armand-Frappier di Laval, din Quebec (Canada) a realizat cercetarea pe parcursul a sapte ani, pe un esantion de populatie care a cuprins 3.300 pacienti, de sex masculin, bolnavi de cancer, si un grup de control format din 500 adulti sanatosi.

A fost calculat raportul intre frecventa cu care se verifica un eveniment intr-un grup de pacienti, si frecventa cu care acelasi eveniment survine intr-un grup de control, in asociere cu astmul sau eczeme si peste 20 de tipuri de cancer combinate, ca si pentru fiecare dintre cele 8 tipuri de tumore comune (la stomac, colon, rect, plamani, prostata, vezica, piele si limfonoduri).

"In studiul nostru, barbatii cu astm au avut cea mai scazuta probabilitate de a se imbolnavi de cancer la stomac, si cei cu eczema o mai mica probabilitate de a dezvolta un cancer la plamani, fata de barbatii fara aceste boli. Nu putem explica in totalitate de ce bolile alergice pot reduce riscul de cancer, dar rezultatele studiului nostru sunt promitatoare", a declarat Mariam El-Zein.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: