Prima pagină D:News

Alergiile te protejeaza de cancer

05.14.2010 | ● Vizualizări: 780
Alergiile te protejeaza de cancer     alergie, cancer, sistem imunitar + zoom
Galerie foto (1)

Desi pare greu de crezut, exista si o parte pozitiva a alergiilor: ii protejeaza pe cei care sufera de ele de cancer, dupa cum se sustine intr-un studiu publicat recent in paginile “Annals of Allergy, Asthma and Immunology”, revista stiintifica oficiala a American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI).

In studiul lor, cercetatorii sustin ca "un sistem imunitar hiperactiv ar putea intaricapacitatile organismului de a se apara si a elimina potentialecelule daunatoare, reducand riscul dezvoltarii unei tumore". Echipa condusa demedicul Mariam El-Zein de la Institutul Armand-Frappier di Laval,din Quebec (Canada) a realizat cercetarea pe parcursul a sapte ani,pe un esantion de populatie care a cuprins 3.300 pacienti, de sexmasculin, bolnavi de cancer, si un grup de control format din 500adulti sanatosi.

A fost calculat raportul intre frecventa cu care se verifica uneveniment intr-un grup de pacienti, si frecventa cu care acelasieveniment survine intr-un grup de control, in asociere cu astmulsau eczeme si peste 20 de tipuri de cancer combinate, ca si pentrufiecare dintre cele 8 tipuri de tumore comune (la stomac, colon,rect, plamani, prostata, vezica, piele si limfonoduri).

"In studiul nostru, barbatii cu astm au avut cea mai scazutaprobabilitate de a se imbolnavi de cancer la stomac, si cei cueczema o mai mica probabilitate de a dezvolta un cancer la plamani,fata de barbatii fara aceste boli. Nu putem explica in totalitatede ce bolile alergice pot reduce riscul de cancer, dar rezultatelestudiului nostru sunt promitatoare", a declarat MariamEl-Zein.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: