Iata fizionomia unui cavaler medieval!

19 05. 2010, 13:37

Scheletul razboinicului scotian face parte dintr-un grup de 10 schelete excavate dintr-o hruba ascunsa sub podelele capelei regale din castel. Grupul de cercetatori, condus de criminalistul antropolog Dr. Sue Balck, declara ca razboinicul a fost ucis, cel mai probabil, in timpul luptelor din timpul Razboaielor de Independenta ale Scotiei cu Anglia, razboaie desfasurate in secolele XIII-XIV.

"Judecand dupa reconstituirea fidela a fizionomie, pornita de la craniul conservat perfect, se poate observa ca razboinicul avea o infatisare deosebita. De fapt, a fost un nobil cu un fizic foarte puternic, aflat intr-o forma maxima in momentul in care a fost ucis. Practic, avea trupul unui jucator profesionist de rugby din zilele noastre, cu deosebirea ca luptatorul medieval si-a petrecut tot timpul scurs intre copilarie si tinerete manuind sabii masive si alte arme grele, alaturi de sesiuni lungi de calarie", afirma profesorul Richard Strachan, arheolog principal in careul prestigiosului Historic Scotland.

Asociatia Historic Scotland, care se ocupa de reconstructia si investigarea tuturor castelelor din Scotia, adauga ca se fac studii aprofundate asupra tuturor celor 10 schelete descoperite, dintre care un numar de doua apartin unor copii.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI: